Indhold

Søg i Momentum

Søg i denne oversigt
-
 • Unge fylder mere og mere i stofmisbrugsbehandlingen

  19.03.18

  Ny Momentum-analyse viser, at unge stofmisbrugeres andel af personer der kommer i behandling næsten er fordoblet på 10 år, og nu udgør knap halvdelen af hele gruppen. Bedre opsporing og flere sårbare unge har skabt udviklingen, og fordi det især er hashmisbrug, der fylder, er der brug for en helhedsorienteret indsats med vægt på at få unge tilbage på sporet frem for den klassiske medicinske tilgang.

  Læs mere »

 • Regeringen leverer ikke lovede regelforenklinger til kommunerne

  05.03.18

  En helt ny opgørelse viser, at regeringen har leveret under halvdelen af de regelforenklinger, som de lovede kommunerne sidste sommer. Det møder kritik i kommunerne, der påpeger, at de har brug for mindre bureaukrati, hvis de skal kunne drives så effektivt som muligt. Økonomi- og indenrigsministeren forsikrer, at ambitionerne er der, men at det tager lidt længere tid end forventet.

  Læs mere »

 • Kommuner overtager sygehusopgaver men mangler klare rammer

  05.03.18

  Næsten alle kommuner svarer i en ny Momentum-undersøgelse, at de har overtaget opgaver, der tidligere blev løst på sygehuset, og sundhedsministeren har bebudet, at mange flere er på vej. Mange kommuner mangler dog aftaler om vilkår og økonomi. Der er brug for klare nationale rammer, hvis man skal fremtidssikre sundhedsvæsenets indsats for bl.a. ældre og borgere med kronisk sygdom, siger KL.

  Læs mere »

 • Skilsmissebørn får lavere karakterer

  05.03.18

  Skilsmissebørn får i gennemsnit lavere karakterer ved folkeskolens afgangsprøve end børn, hvor forældrene stadig bor sammen. Og jo flere brud i familien barnet oplever, des mere negativ konsekvens har det for karaktergennemsnittet. Det viser en ny Momentum-analyse. Samtalegrupper for skilsmissebørn kan hjælpe koncentrationen tilbage, ligesom forældrenes kommunikation spiller en vigtig rolle.

  Læs mere »

 • Kommuner effektiviserer for milliarder

  05.03.18

  Landet over er effektiviseringer højt på kommunernes dagsorden, viser ny KL-undersøgelse. Den viser også, at det sker på mange områder og med mange instrumenter. Effektiviseringerne skal gøre det muligt at skaffe penge til kerneopgaven, og selvom det er økonomiske opgangstider, så gør den stramme styring af kommunernes økonomi og den demografiske udvikling det nødvendigt med et fortsat fokus.

  Læs mere »

 • Leder: KL arbejder for at undgå konflikt

  05.03.18

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør for KL, skriver i sin leder om KL's syn på overenskomstforhandlingerne.

  Læs mere »

 • Danske byboer bruger mange penge på boligen

  19.02.18

  Knap hver fjerde indbygger i de danske storbyer bruger over 40 procent af deres disponible indkomst på at betale husleje eller boliglån. Det overgås i EU kun af grækerne, viser en ny Momentum-analyse. Mange borgere og studerende med relativt lave indkomster, samt en høj boligkvalitet, der sætter grænser for hvor langt ned prisen kan komme, forklarer den høje andel. Det udfordrer kommunerne, når de skal finde boliger til borgere.

  Læs mere »

 • Mekanikere skifter oftere branche end pædagoger

  05.02.18

  Der er stor forskel på, hvor mange der skifter branche, når man ser på folk med uddannelser, der er rettet mod henholdsvis det offentlige og private arbejdsmarked. Kun 54 procent af automekanikerne arbejder i branchen 10 år efter deres uddannelse, mens det gælder for hele 93 procent af pædagogerne. Det afspejler blandt andet, at det offentlige arbejdsmarked er mindre konjunkturfølsomt end det private.

  Læs mere »

 • Kommuner har forbedret alkoholbehandlingen

  05.02.18

  Ny omfattende analyse viser, at alkoholbehandlingen i Danmark er blevet ensartet på tværs af landet samtidig med, at der er sket en stigning i andelen af vellykkede udskrivninger, siden kommunerne overtog opgaven. Én af de store udfordringer er at nå den betydelige gruppe af alkoholafhængige, som ikke på forhånd er kendt af kommunen, fastslår forsker.

  Læs mere »

 • Vandrådsmedlemmer i hård kritik af rammerne for opgaven

  05.02.18

  Kun 4 ud af 10 vandrådsmedlemmer mener, at det var muligt at løse vandrådenes opgave tilfredsstillende, viser ny rundspørge. Kritikken går især på statens rammer for opgaven, som også var med til at skabe splid blandt medlemmerne. KL og Landbrug & Fødevarer mener fortsat, det er godt med lokal inddragelse. Ministeriet vil evaluere forløbet, inden man beslutter sig for, hvilke opgaver vandrådene bedst løser fremover.

  Læs mere »

Annonce
Annonce

Annonce